Snel en eenvoudig drukwerk bestellen +32 (0)3 760 10 59 info@printbirdie.com

Veelgestelde vragen

  Je bent momenteel hier
 • Home
 • Veelgestelde vragen


       Een product kiezen.

Als eerste stap in het proces kiest u een product. Net onder de productomschrijving start u de configuratie, u kiest hierbij de gewenste drager, bedrukking en eventuele afwerkingsopties.

Tenslotte kiest u nog voor de levertijd. Eenmaal gekozen bekijkt u de samenvatting onderaan en klikt u op "Plaats in winkelmandje". Vervolgens klikt u op een ander product in de webshop indien u nog een product wenst toe te voegen, of klikt u "Doorgaan met bestellen" om over te gaan tot de checkout en betaling.

      Bevestig je bestelling

Wanneer u alle producten hebt gekozen dan kan u overgaan tot het afronden van de bestelling. Nieuwe klanten moeten zich wel eerst registreren! Op de check-out pagina krijgt u vervolgens een overzicht van alle producten die u gaat bestellen. Nieuwe klanten behoeven enkel de eerste keer deze informatie in te vullen waarna deze informatie zorgvuldig wordt opgeslagen en bewaard voor toekomstige bestellingen. U kiest vervolgens het gewenste facturatie- en leveringsadres en de gewenste betaalmethode.

Na bevestiging en betaling van het order ontvangt u een e-mail van ons met daarin een bevestiging van het order. Het order zal ook verschijnen in uw klantenzone alwaar u steeds de laatste status kan raadplegen.

      Opladen van de files

Tijdens het bestelproces kan u uw bestanden uploaden, dit kan eenvoudig door op het upload icoontje te klikken, via uw browser de files te gaan zoeken en dan op "upload" files te klikken of de bestanden naar het uploadvenstertje te slepen. Zorgt u alvast voor het naleven van de aanleverstandaarden, dan kan uw drukwerk snel in productie vertrekken.

Wij controleren alle bestanden op de technische aspecten vooraleer deze in productie gaan, mocht er alsnog iets mis zijn met de files dan wordt u opgebeld door een van onze medewerkers om het euvel zo snel mogelijk op te lossen.

Eenmaal de productie afgerond, dan wordt het product u toegezonden.

      Nog vragen?

Heeft u toch nog vragen over het bestelproces, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze Helpdesk: info@printbirdie.com of per telefoon op +32 3 760 10 10.


Voor zover een bestelling nog niet in productie is kan u deze steeds kosteloos annuleren.  Opgepast: indien u een ander bestand aan uw bestelling wilt koppelen, gelieve ons telefonisch te contacteren, hou hierbij uw ordernummer steeds bij de hand.

In het voorkomende geval dat een bestelling toch al in productie is, dan bekijken wij samen met u hoe we dit het beste aanpakken. Uiteraard wensen wij de reeds gemaakte kosten vergoed te zien, maar tegelijkertijd gaan wij constructief mee op zoek naar een gepaste oplossing.

Om een bestelling te annuleren vragen wij u om steeds een email te sturen naar info@printbirdie.com, met in de hoofding van de email het ordernummer dat u wenst te annuleren.

Uitzonderingen
De meeste producten in onze sector zijn maatwerk, en speciaal gemaakt/gedrukt voor u volgens uw ontwerp. Om die reden zijn deze producten (na productie uiteraard) dan ook uitgesloten van het herroepingsrecht. Concreet houdt dit in dat deze deze producten niet onder de standaard van "koop op afstand" vallen.

 

Bij PrintBirdie.com kan je bestanden van het volgende type aanleveren:

 

 • PDF
 • JPG
 • TIFF
 •  

Onze voorkeur gaat achter uit naar (certified) PDF files.

 

 

     Korte uitleg.

Op de productpagina vindt u steeds de templates voor de aanleverspecificaties.

     Toelichting

De vooropgestelde levertijden beginnen te lopen op de dag van aanlevering van de grafische bestanden en dit voor zover de bestanden werden aangeleverd voor 09u00 en de bestanden drukklaar zijn. In het geval dat er toch nog wijzigingen aan de bestanden moeten aangebracht worden, dan begint de levertijd pas te lopen op het moment dat de bestanden een "goed voor druk" akkoord hebben gekregen.

     Nuttige tips

Teneinde u bij te staan in de aanlevering van drukklare bestanden, vindt u hieronder alvast een lijst met nuttige tips:

Controleer steeds uw bestanden op inhoud vooraleer ze op te laden. PrintBirdie.com kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele schrijf- en/of spellingsfouten, foute beelden, en andere inhoudelijke fouten. Gebruik beelden van minstens 300dpi voor regulier drukwerk, en minstens 150dpi voor groot formaat drukwerk. Enkel op deze manier kunnen wij mooie beelden garanderen. Volgende producten komen in aanmerking voor een beeld van minstens 150dpi:

 • Canvas
 • Immo borden
 • Spandoeken
 • Roll-up banners
 • Vinyl stickers
 • Vlaggen

Transparanties kunnen problemen geven bij het drukken, zorg er voor dat deze steeds afgevlakt worden bij de opmaak van het te drukken bestand. Alle bestanden moeten worden opgemaakt in CYMK, denk er dus steeds aan om RGB bestanden om te zetten vooraleer deze op te laden.

Wij raden steeds aan om een maximale inktbezetting van 280% aan te houden (%C + %M + %Y + %K). Indien u toch een hogere inktbezetting zou aanhouden dan kan dit mogelijks resulteren in vlekken in het drukwerk, of er voor zorgen dat het drukwerk niet droogt (omdat de drager de inkt niet meer kan opnemen) met het risico op vegen als gevolg.

Respecteer steeds de opgegeven netto-formaten. Denk er aan dat bestanden moeten aangeleverd worden in het juist formaat om geen kwaliteitsverlies te lijden bij eventuele omzettingen naar andere formaten.

Voorzie steeds afloop op de aangeleverde bestanden. Het aan te leveren bruto formaat moet rekening houden met 10mm afloop aan alle zijden van het bestand:

 • bruto formaat = netto formaat + 2 x 10mm afloop

Indien je werkt met tekst in een bestand zorg er dan voor dat je steeds 3mm van de rand (van het netto formaat) blijft. Tekst moet een font size hebben van minstens 6pt en alle fonts moeten steeds ingesloten worden.


Om de kwaliteit van de bedrukte producten te waarborgen betaalt u standaard 15,00 euro (excl. BTW) voor uw bestelling.


U kan onze Helpdesk alle dagen bereiken tussen 08u30 en 16u30 (vrijdag tot 14u45) op het nummer +32 3 760 10 59.
U kan ons ook steeds bereiken per email op het volgende adres info@printbirdie.com.


Wij staan u graag te woord voor bijkomende informatie aangaande onze producten en diensten, technische ondersteuning of algemene informatie over onze onderneming. Wij maken ons sterk u binnen een aanvaardbare termijn het gepaste antwoord te verschaffen, want wij zijn er van overtuigd dat een tevreden klant de beste reclame is die men zich kan inbeelden.


PrintBirdie.com beschikt over een zeer uitgebreid gamma van producten en diensten die online beschikbaar zijn. Het is echter steeds mogelijk dat u net op zoek bent naar dat speciale product of dienst die niet in onze webshop opgenomen is. Geen probleem ... de kans is zeer groot dat - dankzij ons netwerk van geselecteerde partners - wij dit alsnog kunnen aanbieden.


Het herroepingsrecht is uitgesloten voor alle maatwerk producten.

       UITSLUITING VAN HET HERROEPINGSRECHT

Drukwerk is een product dat volgens de specificaties van de consument is vervaardigd en heeft daarom een duidelijk persoonlijk karakter.
Om die reden zegt de Europese wetgeving betreffende de marktpraktijken en consumentenbescherming dat het herroepingsrecht niet kan uitgeoefend worden.

       HERROEPINGSRECHT GEDURENDE 14 DAGEN

Indien Printbirdie uitzonderlijk een product verkoopt dat niet onder één van de uitzonderingen van de wet betreffende de marktpraktijken en consumentenbescherming valt en in het bijzonder, dat niet vervaardigd is volgende de specificaties van de consument, heeft de consument wel de mogelijkheid de overeenkomst te herroepen gedurende 14 dagen zonder bijkomende kosten en zonder opgave van motief. 

       KOSTEN BIJ HET HERROEPINGSRECHT

Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van de terugzending voor zijn rekening. Indien de consument een deel of het totaal van de aankoopprijs en de aankoop verbonden kosten al betaald heeft, zal Printbirdie dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na de terugzending of herroeping, terugbetalen.
Je kan daarvoor contact opnemen met info@printbirdie.com 

 

Onze kantoren en werkruimte zijn gevestigd op het volgende adres:

PrintBirdie.com
Walgoedstraat 1
9140 Temse

België

 

Alle correspondentie kan u op dit adres toezenden.

 

Het algemene telefoonnummer waarop u ons kan bereiken is +32 3 760 10 10

Per email kan u ons steeds bereiken op info@printbirdie.com.

 


Bovenaan elke productpagina kunt u steeds het knopje werktekeningen terugvinden. Hier zal u enkel de werktekeningen terugvinden van het product zelf.

U kunt ook naar een lijst gaan met al de werktekeningen van de verschillende producten bij elkaar op werktekeningen.

X